Jorunn 50 år   (gå til hovedside)

 
Akke:
Det var en gang for lenge, lenge siden på en av de  brede innlandsbygdene på Østlandet at et barn meldte sin ankomst. Foreldrene, som fra før hadde en datter, var svært spente på hva de skulle bli velsignet med denne gang, og da fødselen etter hvert var vel over stått var faren svært tilfreds med at det ble en sønn.
 
Skuffelsen  var derfor stor da det ble oppdaget at en feilvurdering hadde funnet sted, og at det nye barnet også var en pike. Men heldigvis endret faren fort oppfatning, og de elsket det lille barnet som om det skulle vært en sønn.
 
Melodi: My boy Lollipop  (4-16)
 
Toril:
Den lille piken vokste seg litt større og begynte snart å legge planer for hva hun skulle bli når hun ble stor. Valget var lett: Hun skulle bli LINERLE.
 
Melodi: The birds and the bees (17-25)
 
Linerle var barnets ord for lærerinne, og hun avslørte allerede på det tidspunkt sin fantasifulle omgang med ord. Dette skulle senere i livet gi seg utslag i små dikt og limericker som skulle glede slekt og venner når det var invitert til gjestebud.
Siden hun ikke var helt sikker på hva slags linerle hun skulle bli, startet hun med idretter som turn og håndball – i fall hun skulle bli kroppsøvningslinerle. Planene ble imidlertid endret, organisator var mer hennes talent, og mange år senere arrangerte hun med stort hell flere skirenn for barn og voksne.
 
Melodi: Oddvar Brå (26-49)
 
Siri:
Den lille søte jenta vokste og ble en søt større jente – og som det seg hør og bør med større søte jenter, traff hun en dag sin drømmeprins.
 
Meoldi: Only sixteen (51-58)
 
Jentas mor prøvde i det lengste å verne om barnet sitt, for utover bygdene ble det sagt at slike mørke kjekke unge menn kunne forvirre hodet på uskyldige piker, slik at de ikke ble så uskyldige lenger. Drømmeprinsen måtte således sjarmere pikens mor og love å passe godt på henne, - og på hyttetur til Harestua bar det. Mistanken moren hadde om at hun nå hadde latt bukken passe havresekken viste seg å holde stikk – og bukken hadde svært lyst på havre…
 
Melodi: Most beautiful girl in the world (59-77)
 
Vidar:
Etter dette kunne ingen stoppe den kjekke gutten fra å kurtisere den søte piken. Selv ikke politiet som stoppet han og kameratene hans ved Jerpestad skole på vei til nabobygda for å treffe kjærligheten, kunne hindre ham. Han MÅTTE se sin livs kjærlighet og fikk fortsette turen under tvil og formaninger fra politiet.
 
I mellomtiden hadde havren begynt å spire, og det ble stelt i stand til bryllup. Dette skjedde i en periode med bra vekstforhold på Østlandet, og det spirte og grodde, paret fikk 2 barn med 2 års mellomrom.
Den førstefødte var en snill, rolig og smilende gutt, men med nestemann var det verre. Pikebarnet som paret ble velsignet med krevde mye av sin mor, og hun forlangte at moren hvert 5. minutt skulle komme inn på rommet hennes etter at hun hadde lagt seg – og fortsette med det helt til hun hadde sovnet. Og moren gjorde alt for å etterkomme sin datters ønske.
 
Melodi: Mamma Mia (76-101)
 
Torill:
Så sliten ble hun – at det oppstod senvirkninger, som gjorde at hun kunne sovne på gilder mange år senere.
 
Melodi: Is it really over..  (96-101)
 
Den lille familien var full av eventyrlyst, og en dag satte de seg på flyet, som førte dem tvers over havet til Amerika. De skulle bo der et helt år, og vennene deres dro i tur og orden for å besøke dem. Dollaren sto i 10 kroner på den tiden, og folk satte seg til og med i gjeld for å besøke dem.
 
Melodi: Surfing USA (102-109)
 
Dette kan tidfestes til 1984/85, og den unge søte piken var etter hvert blitt en kvinne som hadde passert de 30. Reiselysten hadde våknet for fullt, men det triste var at hun led mye av reisesyke: I Amerika fikk hun blant annet omgangsyke, migrene i Gøteborg og Portugal, en mulig matforgiftning i København, og i Praha måtte hun sogar på sykehus med en blodig stortå.. 
 
Akke sier: 
Noen ganger, - noen ganger, - noen ganger
 
All synger:
Noen ganger er’a Allright
Noen ganger er’a Allright
Noen ganger er’a helt Allright
 
Roar:
Den mulige matforgiftningen i København kunne også muligens skyldes inntaket av diverse drikkevarer, for hun var, i tillegg til å være en god matlager og vertinne, også glad i å nyte alt det gode som andre satte frem for henne. Og om det nå skulle hende at det i tillegg ble spilt til dans, var hun en populær dansepartner blant de buggekyndige.
 
Melodi: Dancing Queen (110-121)
 
Og var det ingen danselystne blant mennene, så fant hun råd allikevel. Litt klær på langkosten gjorde nytten, og kvinnen svingte seg i valsen til både egen og kostens fornøyelse.
 
Alle synger: Kom i kostervals! Sleng din hårete arm om min hals! Jeg deg svinge vil, hele natta og gjerne litt til!
 
I mellomtiden hadde den unge voksne kvinnen vokst enda mer, og hadde hun vært den gutten hun først ble trodd å være, ville hun nok ha blitt sagt å være en distingvert herre. De første grå hårene ved ørene hadde formert seg betraktelig, og den første turndrakta var det for lengst fravokst. (Siri opptrer…)
Sauene som hun var med å frakte i automobil gjennom hovedstaden var blitt pinnekjøtt og sauepelser, automobilen var blitt spiker, hønene var blitt suppe, grisene ribbe og kattene engler…
 
Lill:
Den etter hvert modne kvinnen hadde i årenes løp opparbeidet seg en anseelig vennekrets og en stor forkjærlighet for fargen BLÅ. Utkledd i klær innkjøpt godt brukt dro hun på måfå UT I DET BLÅ, og sammen med den indre kjerne av vennekretsen la hun også ut PÅ BØLJAN BLÅ.
 
Melodi: My Venus in blue jeans (122-135)
 
På slike turer ble den gamle interessen for organistorgjerningen igjen vekket til live, og hun fungerte med stort hell som hovedregnskapsfører, uansett valuta.
 
Melodi: Money, money, money (136-152)
 
I flere år har hun holdt formen ved like i sykkelbukse, - med vin og Jäger i sykkelveska!
 
Melodi: Speedy Gonzales (153-163)
 
Hun behersker flere målføre og har syklet både i Norge, Sverige , Danmark og Frankrike. Sykkelen var i mange år velvillig til disse turene, men måtte til slutt pensjoneres da kvinnen var blitt 49 ½ år moden.
 
Toril: Men ingen ting tyder på at kvinnen nærmer seg pensjonsalder
Siri: hvilket hun da heller ikke gjør.
Vidar: 50 år moden er hun fremdeles et midtpunkt i vennekretsen, som hun stadig samler til hyggelige gilder både på bua og i heimen.
Torill: Og det er ikke tilfeldig at så mange er samlet her i dag for å hylle kvinnen, som nå har blitt 50 år.
 
Melodi: Let’s limbo some more (164-171)
 
Roar: Hun stråler fortsatt som en sol om dagen, og noen ganger som en fullmåne om natten.
Lill: Og måtte den omtalte kvinnen og hennes store kjærlighet leve lykkelig til sine dagers ende!!
 
Melodi: It’s my party! (172-hele)
 
Mens melodien spilles går vi frem med lys foran Jorunn.
 
Til hovedmeny Jubileer