Siri 50 år  (gå til hovedside)

Til Siri på 50 års dagen
 
Akke:
Kjære Siri!!
Siri er Tyr: Om Tyren sies det:
Tyren har sans for farger og lett for å skape harmoniske omgivelser med fin atmosfære. De liker å omgi seg med vakre ting. De er tålmodige og sta.
 
Tove:
Som Tyr er Siri omhyggelig med sitt eget utseende. Det blir ikke servert frokost på Brinken før sminken er på plass. Hun har stor sans for det annet kjønn og særlig deres fysiske atributter. Hun er ingen asket på det seksuelle området. Vi  må gå ut ifra at Trond fyller Siris krav ettersom nå Siri, etter eget utsagn, har funnet mannen i sitt liv.
 
Roar:
Siri er i godt selskap som Tyr. Andre store Tyrer er Grace Jones, Stevie Wonder, Carl I Hagen og Dronning Elisabeth av England. Og her i vedskjulet på Stensby er det Siri som er kveldens dronning.
 
Skål for dronningen !!!!    
 
To the Queen !!!  
Jorunn:
Tyren elsker musikk. Noen blir profesjonelle sangere, men Siri la opp for noen år siden. Hennes karriere kuliminerte da hun hadde en opptreden som Tina Turner på verandarekkverket og havnet i grillen med brukne ribben.
 
Hans:
Når jeg ser Siri tenker jeg på mjølk og det har sammenheng med mitt første møte med Siri. Hun gjorde et uutslettelig inntrykk på meg. Det var i 1959. Siri var bare sju år gammel og tenk, hun likte ikke mjølk. Jeg som var oppvokst på gård syntes dette var helt uhørt. Senere har til og med jeg skjønt at mjølk ikke er sundt og at Siri var forut for sin tid.
 
Anne Berit:
Men kakao var OK. Jeg overnattet mye på Kveldsro og når Siri banka i golvet om morgenen, ilte Bergliot til med 2 kopper kakao. Enebarn og bortskjemt, tenkte jeg.
 
Tove:
Dette husker ikke jeg. Jeg var for liten, så jeg fikk ikke lov å være med.
 
Hans:
Frogner ble et naturlig samlingssted for oss ungdommene etter at vi hadde vært ute på fest på lørdagskvelden. Var ikke Bergliot og Sigurd oppe når vi kom sørget vi raskt for at de ble vekt. Det manglet ikke på servering. Det ble servert kjøttkaker, og kakeboksene ble raskt tømt. Det var nok flere ganger før jul at Bergliot måtte ta julebaksten både en og to ganger.
 
Tove:
Dette husker ikke jeg. Jeg var (fortsatt) for liten, så jeg fikk ikke lov å være med.
 
Vidar:
Hans, husker du den gangen vi skulle hente Anne Berit og Siri for at vi skulle dra på kino. Da hadde hun visst heller ikke drukket mjølk.
   
Anne Berit:
Nei, og heller ikke kakao. Det hadde nok vært en skikkelig feiring av 16-årsdagen din hos naboen min. Så da Vidar og Hans kom var du absolutt ikke i humør til noen kinoforestilling. Det var nok litt irriterende for deg, for etter en tur opp på panseret på bilen, krabba du inn i bikkjehuset til Flekken og bjeffet til Hans: ”Du kan for faen holde kjeft Hans, for du er ikke noe englebarn sjøl!” 3 minutter etterpå satt han som ikke var englebarn og holdt en kald klut på panna di og trøsta deg så godt han kunne over bøtta.
 
Vidar:
Beklager Sigurd, den kvelden ble du ikke fortalt den hele og fulle sannhet. Dette har jeg hatt dårlig samvittighet for i 34 år.
 
Tove:
Dette husker også jeg.
 
Torill:
Jeg startet min arbeidskarriere hos Skotvedt i 1968.  En stund etter kom Siri. ….. Og Siri kom som et friskt pust til Skotvedt.  Før Siri kom var gjennomsnittsalderen på mine kolleger rimelig høy – fire gamle ”tanter” som alle hadde passert 50, ….eldgamle i våre øyne, vi som var rundt tjue.  Klart vi fant tonen.
Jeg ble etter hvert nygift med Akke.  Med rekkehus på Kløfta ble vi jo nesten naboer, så vi inviterte ganske snart til kaffe og vafler.  Og maken til vafler!!  Salt istedenfor sukker i vaffelrøra gjør ikke vaflene spesielt gode, men du tok det pent og vennskapet holdt. 
 
Akke:
Takket være Siri ble Torill og jeg introdusert for sykkelgjengen.
Sykkelgjengen var en gjeng hvor mennene syklet og damene passet barn.  Etter hvert utvidet vi repertoaret til teaterturer, vinsmaking og diverse andre sosiale aktiviteter.  Men da damene også begynte å sykle, se da hoppet Siri halvveis av.  Vi er fortsatt en sykkelgjeng etter nesten 30 år, men Siri deltar kun på teaterturer, vinsmaking og diverse andre sosiale aktiviteter.
 
Jorunn:
Da hans og jeg flyttet til Frogner i 1972, dro Siri meg straks inn i sin venninnegjeng. Siri stiftet symøte sammen med Anne Berit, Tove, Anne og meg.
 
Tove:
Nå var endelig jeg også stor nok til å være med.
 
Jorunn:
Husker ikke helt om vi sydde noe, men hyggelig hadde vi det. Det ble visst ikke så mange ordinære symøter med kaffeservering, men vi hadde stadig møter med nogo attåt. Det minket drastisk av vinballongene i kjelleren på Frogner. Hvordan gikk det egentlig etter disse symøtene? Kom dere dere på jobben dagen etter Siri og Tove?
 
Tove:
Det ble kun en time på meg den dagen.
 
Anne Berit:
Men Siri, litt småertete har du alltid vært. Derfor tenkte jeg du skulle få den brystnåla du alltid mente jeg burde ha, for å vise hva som er foran og bak. Jeg tror du trenger den mer enn meg nå.
 
Skål for de små og de store!
 
Akke:
Ikke bare småertete. Som en Tyr er Siri enkel og direkte og sier rett ut hva hun mener. Det kommer rett fra leveren, og hun er ikke redd for å såre eller fornærme noen. Den tanken slår henne rett og slett ikke. Alle våre flauser og bommerter opp igjennom tidene tar hun godt vare på for å bruke dem i passende anledninger. Vi i gjengen har etter hvert måttet lære oss å bli ganske så hardhudet. Vi har lært oss å passe på at vi matcher i klesveien, med farger og sånn.
 
Anne Berit:
Å gjøre en Tyr sint er hardt arbeid. Ikke en gang jeg har klart  å gjøre Siri skikkelig forbanna.
Er det noen andre her som har klart det?  Nei, Siri er nok mer en godmodig Sanitetskvinne.
 
Skål for Sanitetskvinnen!
 
Lill:
Siri er sykelig opptatt av enkelte detaljer. På do hjemme hos oss, hadde hun snudd dorullen
slik at den etter hennes mening hang riktig vei. Papiret skal henge ut. Neste tur på do oppdaget
hun at dorullen var snudd tilbake. Da hun var ferdig med sitt ærend utbrøt hun irritert: ”Hvem
 har snudd dorullen feil vei igjen?” 
 
Det går fortsatt en diskusjon i gjengen om hvilken vei dorullen skal henge.
 
Roar:
Men nå er saken endelig avklart. I Eidsvolls Blad 14. april
står det om ”Den store dorullkampen”. Der står det at
papiret skal henge slik som Siri sier, så nå gjør den også det
hos oss.
 
Vidar:
Siri er glad i natur, friluftsmenneske og meget  sportsinteressert. Hun elsker lange skiturer bortover lange hvite vidder. Nei, spøk til side. Vi som kjenner henne vet jo at dette ikke stemmer i det hele tatt. Påsken tilbringes helst på terrassen på Brinken, gjerne med et glass god vin eller aquavit.
Toril:
Protest! Vi var på påsketur sammen for tredve år siden. Siri gikk på ski hver dag og hele dagen. Men, det var den gang!
 
Hans:
Ja, jeg vil si meg enig med Toril. I en idrettsgren er Siri helt rå. Jeg hadde problemer med å henge med når Siri raste nedover bakkene i Hafjell. Til og med utforløypa sto hun ned, og den er bratt! Hun mangler fullstendig evnen til å være redd. Jorunn derimot sto i nederste henget, kjeftet og ropte og kom verken opp eller ned. Trond gjorde det veldig enkelt. Han tok skiheisen både oppover og nedover.
 
Jorunn:
Og jeg husker første gangen Siri sto slalåm, jeg. Da hun skulle prøve seg i Hurdal’n, kom hun på ski, nedover med stive bein og hylte: ”Stopp meg, stopp meg!”
Anne Berit:
Siri, du var Frogners svar på Kjersti Grini. Hadde det ikke vært for meg hadde du nok vært landslagsspiller, men du mente jeg distraherte deg altfor mye.
 
Skål for håndballstjerna!
 
Tove:
Siri er som tidligere nevnt opptatt av detaljer. Enhver drikk har sitt eget glass. Det er en dødssynd å drikke vin av et glass uten stett. Uansett tid og sted. Hva ville Siri ha gjort på en øde øy, hvor hun var utstyrt kun med et pappbeger og en flaske vin? Ville vinflasken fortsatt være urørt da hun ble funnet?
 
Toril:
Siris lidenskap er menn, katter og livets vann. Kjærligheten for Aquavit er mest trolig arvet fra Bergliot. Når Siri og Bergliot koker smultringer på Frogner er det ikke mulig å gjøre det  uten Aquavit. Siri hevder stadig at hun har sluttet å drikke Aquavit, men det er visst med henne som med oss røykere. De slutter stadig. De røde hektiske rosene i kinnene kommer lett til syne når Siri drikker Aquavit, noe Trond er flink til å påpeke.
 
Jorunn:
Trond skjønner egentlig veldig mye, han. I hvert fall når det gjelder Siri og meg.
 
Vidar:
Kjærligheten til katter fikk vi virkelig erfare da vi ferierte i Parga for et par år siden. Allerede fra første natta ble vi holdt våkne av kattejammer. Det viste seg at en kattunge hadde forvillet seg opp på taket til nabohuset. Siri og Trond tok selvfølgelig på seg oppgaven med å få katten ned. De gikk resolutt til innkjøp av kattemat, gummihansker og fiskehov. Katta var sky og det ble gjort uttallige forsøk på å få den ned. Heldigvis siste dagen lyktes de, men i kampens hete ble det en del katteklor. Siri og Trond måtte ofre spriten sin for å rense sårene. Hva gjør man ikke for en katt, i alle fall Siri og Trond. Lykken var at de fikk katta ned da, ellers hadde de nok forlenget ferien.
 
Lill:
Om kjærligheten til menn har høyere prioritet enn kjærligheten til katter lurer vi litt på.
Men at Siri er glad i menn er det ingen tvil om, mye mann. ….
Torill:
 
Vi har feriert sammen i Portugal.  Gutta ble sendt på tur til Lisboa, mens Siri skulle guide Jorunn og meg rundt til alle de fine skobutikkene i Albufeira som hun og Trond hadde sett dagen i forveien.
Guiding er nok  ikke Siris sterkeste side.  Men det fant vi ikke ut før vi hadde tråkket timesvis rundt i Albufeiras gater på jakt etter disse skobutikkene. Det endte med at vi gikk skoa av oss, bokstavelig talt! Siri er ekstremt dårlig til å orientere seg i butikkjungelen. Skobutikkene fant vi i hvert fall ikke. Kanskje Trond kunne begynne å importere sko fra Portugal. Mulig det hadde vært mer lønnsomt enn plastpotter?
 
Toril:
Når det gjelder Københavntur, så har jeg hørt at det blir tur 15. juni.
Vidar og jeg blir med i  tilfelle du har glemt det. Til orientering for
dere andre. Siri har allerede ringt oss to ganger for å spørre om det
samme. Enda du bare er 49 år. Hvordan blir det etter fylte 50?
 
Roar:
Jeg føler meg som Fred Astaire når jeg danser med deg Siri. Du er en fornøyelse å danse med. Du danser alltid i samme takten som meg.
 
Tove:
Siri er også en trafikkfelle. Kledd i miniskjørt og ellers et antrekk som overlot lite til fantasien, fanget hun en ung militærsjåførs blikk til de grader at han glemte å se på veien. Det endte med at han kjørte ut av veien og kræsja inn i et tre.
 
Akke:
Siri er ingen festbrems -  hun rapper, underholder og sprudler så lenge stemmen holder, …… eller til aquaviten tar’a.
 
Skål for aquaviten.
 
Lill:
Siri er knallgod til å dikte sanger og skrive dikt. Når vi i gjengen har samlinger, spretter stadig Siri opp ed bordet, og kommer med et flott dikt, og som du selv sier: ”Jeg skrev det på bussen hjem i dag.”
 
Hans:
Du skulle opp i matte på engelsklinja. Prøvde å lære deg matte et par lørdagsettermiddager før vi skulle på fest. Det virka som motivasjonen ikke var helt på topp. Kanskje tidspunktet var feil valgt? Tall var nok ikke din sterke side, eller kanskje var det, det? For eksamen klarte du greit og butikksjef er du blitt, og tallenes tale viser at i alle fall Brynestad er fornøyd.
 
Jorunn:
Du har blitt premiert for beste avdeling i Glassmagasinet og vi sier oss enig med Tina Turner:
 
Musikk!
 

Til hovedmeny Jubileer