Vidar 50 år  (gå til hovedside)

Bruksanvisning for tråsykkel
(Type : eldre menn)
Klargjøring: Før du setter deg på sykkelen, forviss deg om at det er luft i hjulene og at sykkelen er låst opp! Husk at du nå er 50 år! Sett deg på setet med ballene, en på hver side og med ansiktet mot styret. Trå forsiktig i lengderetningen dit du skal. Hvis du skal den andre veien, er det bare å snu sykkelen. Når du har fått ræva i gir, kan du skifte gear alt ettersom nedover- eller oppover-bakkene kommer.  
Innkjøring:
Sykkelen skal kun leies de første 14 dagene. Dette er fordi alle skal se at du har fått ny sykkel. Det er også sosialt å leie sykkelen, en kommer lettere i kontakt med (kvinn)folk. Når du sykler må du aldri snu deg for da sykler du bare i ring, da kommer du ingen vei, så og si. 
Balanse:
Balanse er det motsatte av å være full. En sprek avbalansert syklist er pent å se på. Sykle derfor aldri med promille! Husk at Solo er det eneste drikken som ikke hjelper for annet enn tørsten. 
Vedlikehold:
Legg en bærepose over setet, "Prix", "Rema" eller "RIMI", alt ettersom hvilken butikk du handler i. Bæreposen kan brukes på flere måter, du kan f.eks. ha fiskeredskap, drikke eller mat i den, eller det kan være kjekt med en gulrot. Posen festes over setet med en gummistrikk. Gummistrikken har også flere bruksområder. Du kan enten ha den i håret, eller du kan skyte plagsomme mygg med den. Kjedet skal smøres når det blir tørt - med margarin, spenol, sololje, baconfett eller med en ribbebit, og uten Quietsch-EX kommer du ikke langt! 
Forhåndsregler:
Før du legger ut på sykkeltur, husk alltid å lytte til vær- og flomvarsel for den planlagte ruta. Legg aldri ut på langtur alene. Det er aldri forsent å snu!
Når du sykler må du aldri "ligge" over i svingen. Husk å grave deg ned i tide. Meld alltid fra hvor du kommer i fra. 
Haike med bil:
Trenger du haik, er det lurt å snu sykkelen med hjulene opp. De som kommer kjørende vil da se at du er gått tom! P.S. Det er ikke nødvendig å bruke tommelen. 
Låsing:
Når sykkelen ikke er i bruk, dvs. når den har stoppet, skal du låse den til en dertil egnet gjenstand, f.eks. bensinpumpe, telefonstolpe, et tre eller en bergknaus. (Husk da bæreposen og strikken). 
Hukommelsesvikt:
Hvis du mot formodning ikke finner sykkelen, skal du tenke på et av de ti bud: "Du skal ikke begjære din nestes ektemake". Da kommer du sikkert på hvor sykkelen er. 
Personlig eie:
Sykkelen kan ikke overdras til andre eller settes i pant o.l. for manglende betalingsevne, veddemål, pokerspill eller bingo. Når en er passert 50 er det godt å ha sitt eget kjøretøy. 
Parkering:
Sykkelen skal være låst til ripsbusken ved trappa, da kan alle se at Vidar er hjemme. Av og til kan det også være lurt å late som man er hjemme, men da kan du ikke sykle. 
Sikkerhet:
Bruk alltid hjelm, hansker, vernesko, leggbeskyttere, briller og susp.
   
Lykke til med syklingen!  

 

Til hovedmeny Jubileer