Vinsmaking på Puttholtet 22. april 2017

Det stod følgende viner på menyen for kveldens prøvesmaking:

Gàl Tibor Titi Egri Egri Bikavêr 2015

Land: Ungarn, 

Lukt: Aroma med fint preg av mørke bær og litt krydder, innslag av blomst, urter og fat.

Smak: Saftig og fast, preg av mørke bær, krydder og litt fat, ettersmak med god lengde.

Farge: Dyp blårød

 

Finca Villacreces Pruno 2013

Land: Spania, 

Lukt: Sval aroma preget av mørke bær og urter over fat med vanilje

Smak: Smaksrik og litt fatpreget, innslag av mørke bær og urter, fast og litt tørr ettersmak

Farge: Mørk blårød

 

Castelforte Valpolicella Ripasso 2014

Land: Italia

Lukt: Aroma preget av modne mørke og røde bær, litt tørket frukt, blomst, urter og fat

Smak: Bløt og rik, preg av modne bær og tørket frukt, streif av fat og lett, bitter ettersmak

Farge: Dyp rød

 

Kveldens vinsmaking viste at 3 stk hadde alt rett.

Bilder fra kveldens vinsmaking...

  

 

Så var det mat i de nedre gemakker....

Vinsmaking på Puttholtet 22. april 2017

Vårsola  har begynt å varme, froskene begynner å tine etter vinterdvalen og  den forestående  vinsmakingen på Puttholtet  er det store samtaleemnet rundt og i dammen.

Det spekuleres på hva vertskapet har tenkt å servere til smaking og mat denne gang. Naturligvis er det ikke enighet om  vinvalget, men froskene kvekker fram mange forslag: Dolcetto og Merlot er det mange som mener, men Chiraz og Tempranillo er det også en høyrøstet gjeng i kulpen som foreslår.  Noen andre igjen holder en knapp på Zifandel.  Til tross for at det så langt ikke har vokst en eneste drueranke på eiendommen er froskene velinformerte om druer.  Det blir kommentert blandt de yngre froskene da  noen av de eldre, som har overlevd mange vintre og hørt samtalene som  vertskapet  ubesværet fører på terrassen ved dammen,  kommer med en uttalelse om at de ikke med sikkerhet vet  menyen som skal serveres. Hvis hovedretten  for eksempel er and kan jo vertskapet finne på å velge en rød Bordeaux eller Sauternes.                                                                                                                 Den eldste av froskene har duppet av litt mens diskusjonen har pågått, men våkner av all kvekkingen og  blir oppfordret av de andre om å komme med sin mening om vinvalget. Han har har opplevd fæle ting i sin barndom og sett hele familien sin bli spist av ender og håper at andebryst står på menyen, og sier  "i såfall er kanskje  Pinot Noir  eller Barbera  fasiten.  "                                                                                         

Froskene holder det gående både  formiddager og ettermiddager og utallige druesorter og viner blir nevnt.  

Noen oppfatter forskjellen på lette   og kraftige viner, men om de er blårøde eller rødblå er et tema som holder ordvekslingen i gang enda en stund. Naturligvis er  vinvalget avhengig av hva som blir servert og det har ikke vertskapet røpet under sine planleggingssamtaler på terrassen.

Og så er det de inviterte gjestefroskene, da, som sitter rundt bordet med røde og grønne ulltråder rundt stetten på glassene og skal bestemme hvem som er nr. 1, 2 eller 3. Henholdsvis A, B eller C.  Alternative farger på ulltrådene kan også være rødt og blått siden verten er litt fargeblind og fort kan ta feil av rødt og grønt.  Gult kan jo også fort bli brukt, det har jo tross alt nettopp vært påske!

Konklusjonen er at det er enklere å bestemme fargen på ulltrådene enn på  vinen, men om vi har feilet så har vi i allefall prøvd!

Men gode var de, det samme var maten, og vi takker for alt som i oss fôr, hilsen alle rundt dette bord!                                                                                                                    Siri